С престилки ТКЗС из Говедарци

Гости на село Говедарци спретнаха шоу из селото. Облечени в престилки и носии се забавляваха, разсмяха и местните на връх Гергьовден.

На Гергьовден освен вкусния курбан, гости на селото се забавляваха и по улиците. Марти и Иван споделиха, че обичат хубавите хора, хубавата природа и позитивните емоции. Те бяха гости на Говедарци, а домакините им дали да прегледат гардероба им от миналато. Дамите, които били в компанията, си избрали говедарски народни носии и с тях накипрени обиколили селото. Двамата младежи обаче бяха истинска атракция, защото избараха да се пременят в сини текезесарски престилки. Така пременени минаха из селото и всички ги поздравиха. Двамата наминаха и към манастира „Св. Георги“, където беше курбанът и празничната ароматна гозба. „Много хубаво село, ама инфраструктурата куца, няма асфалтирани улици. Сигурно тука е асфалтирано от годините, когато са носени такива престилки“ – споделиха туристи в Говедарци.

„Много е хубав въздухът на Говедарци, хората, обичаме Рила, затова сме тука и пак ще дойдем“ – обещаха на местните Иван и Мартин, докато се снимаха с тях за спомен.