С памет за Гебо

Около площада и пазара, близо до РЕП-а при пощата, преди години много често виждахме един самоковец. Той се отличаваше от другите със своето добронамерено, грейнало в усмивка лице. Носеше чанта и като срещнеше някого, от нея вадеше я документ, я снимки или вестници – сякаш за всеки имаше нещо подходящо. С всеки намираше общ език, на всеки имаше какво да каже. Това го може само човек, който обича другите. Тази личност, често наричана във вестниците “колоритна”, беше Георги Божилов. Впечатляваше умението му да напише шарж за приятелите си, без да влага лоши чувства. Активен беше по актуални теми за обществото като Супер Боровец, например.

Образът на Гебо напомни за себе си в съботния ден по време на “Бобфеста”. Той го създаде, сега неговата съпруга – Димитрина Божилова, ни подарява прекрасни часове в хубавото село Радуил, в които фолклорът изпъстря пространството и изпълва атмосферата с българското. Това са часове, в които хуморът взима превес и успява извечният му стремеж да гони злото.

Много гости събра 13-ият “Бобфест” през почивните дни, много приятни емоции предизвика у публиката. За пореден път село Радуил напомни за себе си, където освен всички друго, се намира и най-хубавият фасул в България.