Състезание и откриване на паметника на Попангелов

На 16 март ще се проведе състезание, организирано съвместно от няколоко институции. Това ще е седмото издание на традиционната надпревара за купа „Петър Попангелов – старши“.

Купа „Петър Попангелов Старши“ води началото си от 2010 година и се провежда в памет на скиора и треньор, Петър Попангелов – баща. През 2010 година състезанието за първи път бе проведено в Паничище, след което се пренасе в Боровец.

В деня на седмата поред проява официално ще бъде открит паметника на Петър Попангелов в Самоков. Автор на паметника е скулпторът Бойко Джакерски.

Спортното събитие е насочено към най-малките скиори на възраст 6-12 години, които показват и доказват своите спортни умения в дисциплината гигантски слалом.

Всяко следващо издание на купата печели все по-голяма популярност и привърженици  и е в официалния спортен календар на Българска федерация по ски. До момента е събрала повече от 830 участници.

Мястото на провеждане остава писта „Ястребец 3“ и по предварителни записвания до момента се очаква да надмине успеха от 2015 година, когато в оспорваната надпревара взеха участие 210 деца разделени в няколко възрастови групи.