Съветниците избраха комисии и гласуваха заплати

На днешното си заседание Общински съвет избра членове и председатели на Постоянните комисии, както и заместник-председатели на местния парламент. Гласувани бяха заплатите на кмета и председателя на Общински съвет.

За заплатите на съветниците не стана дума, вероятно ще се гласуват на следваща сесия. Гласувани бяха и заплатите на селските кметове. Само две села – Ново село и Долни окол са без кметски наместници. Те ще бъдат назначени. Вероятно в Ново село ще остане досегашната Росица Герова. Предполага се, че и в Долни окол няма да има промяна.

Днес се заклеха и кметовете на села, които бяха избрани след балотаж.

Заплатите на селските кметове са според броя на жителите и са от 706лв. до 808лв.

От “Самоковци за Самоков” се разграничиха от избрания от тяхната листа съветник Спас Кордев, тъй като от медиите стана ясно, че има съдебна присъда за измама. Декларацията изчете инж. Петър Георгиев, председател на “Самоковци за Самоков”.

Заплатата на градоначалника Владимир Георгиев е в размер на 2 400лв. Председателката на Общински съвет Силвия Стойчева ще е на 4-часов работен ден за 1080лв. тя и кметът ще представляват Общината в Областния съвет за развитие на Софийска област. Градоначалникът ще участва в заседание на Асоциацията на ВиК на 24-ти ноември.

Петима ще бъдат заместник-председателите на Общински съвет – от всяка група по един – и ще помагат при воденето на сесиите на ротационен принцип. Днес на председателската банка седнаха Светлана Атанасова, Александър Боев и инж. Георгиев.

Съветническите групи представиха председателите си: Реформаторски блок – ОБТ – Емил Кривошиев, БСП – Н. Николов, ГЕРБ – Венета Галева, БДЦ – ВМРО – Мая Христева, “Самоковци за Самоков” – инж. Петър Георгиев.

През идната седмица ще се проведе председателски съвет, на който ще се определи дневният ред за следващата сесия. Вероятно тя ще се състои на 17-ти декември.

На сесията присъства и Борислав Чилингиров /беше кандидат за кмет от РБ/ заедно със Ст. Пешов – съветник от предишния ОбС от „Самоковци за Самоков“.

 

100_3985