СУ „Отец Паисий“ се включи в „Научи се да караш ски”

Учениците от втори и трети клас на СУ „Отец Паисий“ – Самоков се включиха в инициативата „Научи се да караш ски“, организирана от Българска федерация по ски, Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието и науката, със съдействието на РУО София-регион.

Четири дни те се забавляваха по снежните писти на курорта и ставаха все по-добри с всеки изминал ден. Най-добре представилите се получиха медали и грамоти и ще участват във финалното състезание, а за всички ще останат приятни и незабравими  спомени от изминалите дни.

 

СУ „Отец Паисий“  град Самоков е финалист от София област във фаза 1 на програмата „Нестле за по-здрави деца“

 

СУ „Отец Паисий“ – гр. Самоков бе избрано за един от 20 финалист от фаза 1 на програмата „Нестле за по-здрави деца“, в която участваха 119 училища от цялата страна. Целта на програмата е здравословното хранене, активен и природосъобразен начин на живот.

 

На 13.03.2019 г. бе организирано специално събитие, на което екип от училището защити работата си по проекта пред специално жури в състав: представители на журито ще бъдат Таня Михайлова, зам.-министър на образованието и науката, Ваня Кастрева, началник на РУО София-град, Иванка Киркова, началник на РУО Пловдив,Росица Иванова, началник на РУО София – регион, Тереза Маринова, Георги  Иванов и Нели Ангелова, мениджър комуникации и орпоративни връзки – „Нестле“- Югоизточен пазар.

 

Учителите, представители на начален етап – Антоанета Механджийска и Екатерина Ковачева в рамките на 3 минути, презентирайки проекта запознаха журито с работата  си, постигнатите резултати и поставените цели в дългосрочен план.

 

Училището получи сертификат за активното си участие в програмата.

Пресцентър на СУ „Отец Паисий“