Строежът на Румен Гайтански – Вълка на територията на Държавно ловно стопанство Искър е назоконен

Строежът на Румен Гайтански – Вълка на територията на Държавно ловно стопанство Искър е незаконен, а издаден на 28 септември констативен акт от район Панчарево е достатъчно основание за премахване на обекта. Тази информация получих днес от кмета на района Николай Гюров в отговор на мои въпроси по закона за достъп до информация – съобщи преди часове Владислав Панев – съпредседател на „Зелено движение“ и общински съветник в София.
Проверката по неговия сигнал е установила също следното:
✔️ Няма одобрен проект за строежа на зимните сараи, няма съгласуване с контролни органи, няма разрешение за строеж.
✔️ Имотът по документи е дървопроизводителна гора.
✔️ „Може би най-скандалното. Строежът бил на мястото на съществуваща ремонтна работилница със застроена площ от 1341 м2. Снимки от Гугъл показват, че преди започване на строежът, мястото е било гола поляна. Така че вероятно са фалшифицирани документи, за да се оправдае вдигането на новата сграда.
Напомням, че в началото на август с видео от дрон показах незаконния палат на метри от язовир Искър, върху земя, която е публична държавна собственост. Извадих и документи, че строител е фирмата Био майнинг, собственост на Вълка. Очаквам бърза реакция от държавните органи.
Все още очаквам информация от земеделското Министерство и за други договори за съвместно ползване на ловни стопанства, освен за Искър. Благодаря на кмета на Панчарево за бързия и подробен отговор!“ – споделя още Владислав Панев.