Столичанин откраднал кола и катастрофирал

Около 11.20 часа на 10 декември в РУ- Самоков се получил сигнал за мъж, намерен в безпомощно състояние в района на хижа „Белчински рай“. На място веднага били изпратени полицейски служители. 23- годишният столичанин бил прегледан от екип на Филиала за спешна помощ в Самоков.

Пред полицейските служители мъжът обяснил, че около 5.30 часа същата сутрин е катастрофирал на пътя Самоков- Дупница, като управляваният от него автомобил е останал на мястото на произшествието. Служителите на реда извършили проверка и намерили на посоченото място лек автомобил „Рено Клио“.

Впоследствие станало ясно, че колата е обявена за издирване като противозаконно отнета на същата дата. В хода на оперативната работа криминалистите установили по безспорен начин, че престъплението е дело на 23- годишният П.К. Мъжът е задържан за срок до 24 часа и по случая в РУ- Самоков е образувано досъдебно производство.

Междувременно в ареста на РУ- Самоков попаднал и дупничанин, шофирал автомобил с чужди регистрационни табели. Около 11.40 часа на пътя от Самоков към курорта Боровец униформените спрели за извършване на проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“. Водачът, 31- годишен мъж от Дупница,  представил само личната си карта, но не и документите на колата. Служителите на реда извършили справка и установили, че поставените регистрационни табели са издадени за друго МПС, а именно „Ситроен С4“. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 345 от НК. Водачът е задържан за срок до 24 часа.