Станка – дъщерята на Желю Желев, втора в листа на РБ. Филип Кирев е водач на листата за Софийска област

Станка Желева – дъщеря на покойния президент Желю Желев, ще е на второ място в листата на Реформаторския блок за парламентарните избори в столичния 25 МИР.

„И в живота, и в политиката, когато искаме да постигнем нещо, търсим хора, с които гледаме в една посока. С които имаме повече „за“, отколкото „против“, заяви председателят на СДС Божидар Лукарски при подписване на споразумението с „Глас народен“.
„За Реформаторския блок тази посока винаги е била ясна. България да е част от Европа не само на картата. Да е достойна, богата и сигурна.Това са нашите ЗА. И те напълно съвпадат с тези на нашите приятели от „Глас народен“ и БДФ. Сигурно имаме и различия, но не по важните въпроси, които определят бъдещето на страната ни“ – каза още Лукарски.
„И съм сигурен, че ще бъдем добър отбор, който ще изненада доста скептици. Както се казва на футболен език – направихме добра национална селекция. На изборите  ще покажем, че нашият отбор не просто ще влезе в парламента, а ще има повече играчи от тези, които играят в полето на популизма“, категоричен беше председателят на СДС.

М. Кунева се е отказала от участие в листите. На първо място в листата за София област от Реформаторския блок ще бъде главният секретар на СДС Филип Кирев.

Филип Кирев е роден на 19 август 1973 година във Враца. Семеен е, с висше образование – магистър инженер. Завършил е Математическата гимназия в родния си град и Техническия университет в София. От 1993 година е член на СДС и се занимава с активна политическа дейност. Финансов  директор на СДС от 2007 до 2013г. В момента е главен секретар на Съюза на демократичните сили.

От 1998 година работи като ръководител и координатор по Европейски проекти и има успешно реализирани над 20 проекта, насочени предимно към младите хора в сферите на образованието, културата, международните  обмени и социалните  дейности.

От 2000 г. e председател на Управителния съвет на Сдружение Национална младежка мрежа и председател на Настоятелството на Народно читалище „Джон Атанасов“. Председател на Съвета на директорите на Пазари юг ЕАД от 2002 до 2009г.

 

Шефът на предизборния щаб на Реформаторския блок, Найден Зеленогорски, ще води листите в Плевен и Варна. Димитър Делчев ще е водач в Благоевград. В Пловдив водач е лидерът на БЗНС Николай Ненчев.