Среща на реалния бизнес с обучението

 

Учебната година за учениците от професионалните паралелки на СУ,,Отец Паисий” започна с посещение на първото частно дружество в България  в областта на логистиката, спедицията и транспорта – ,,Ойрошпед”-АД.

Учениците от двете професионални паралелки в училището , ,,Спедитор-логистик” и ,,Организатор интернет приложения”, се срещнаха с реалната среда за тяхната бъдеща реализация.

Бъдещите партньори на училището бяхa организирали прекрасно представяне в областта на спедицията, логистиката и транспорта в България и по света, на всички нива. Благодарение на перфектната организация на госпожа Милкана Господинова, ръководител отдел ,,Човешки ресурси”, учениците се срещнаха с опитни, динамични и мотивирани професионалисти.

Емоционалното преживяване започна още с  посещението на огромния склад за съхранение на пратки от цял свят и завърши с предствяне на отдела за въздушна спедиция и транспорт.

Компанията има дългогодишни традиции в областта на спедицията и логистиката  и тясна специализация по внос, износ и контейнерна обработка на опасни и огромни товари. ,,Ойрошпед” е официалният агент на ,,Damco International”, глобална спедиторска компания, за България.

Явор Пантелеев, собственик на ,,Ойрошпед”, разкри нови хоризонти пред  очите на децата и успя да ги мотивира за бъдещата им реализация като им разказа за пътя на неговата кариера. Представи им пътя за придобиване на практически  опит и условията за развитие  на професионална кариера в в областта на логистиката, спедицията и транспорта.