Среднощни оргии в кв.“Възраждане“ в Самоков. Подготвя се подписка до министъра на МВР и премиера Бойко Борисов

„Спрете терора в кв. „Възраждане“ – от години апелират живеещите в картала.

Преди денонощие бяха подадени много сигнали до тел. 112 и до дежурния телефон в полицията в Самоков. Причината бе шумна оргия, която продължи до два часа през нощта.

„Обадихме се в полицията, както и на 112. Шумът идваше от заведението до магазина в квартала. Пред него бяха спрели десетки коли и огромни джипове. След като подадохме сигнал дълго време не бяха взети никакви мерки. При повторно обаждане до 112 ни казаха, че имат много обаждания за крими проблеми в Самоков, но ще изпратят патрулна кола и при кафенето до магазина на кв.“Възраждане“. Извизаваха си песни на ромски, чуваха се посреднощ викове, свистене на гуми и клаксониране – терорът продължи. Това наложи да се обадим отново в полицята. След половин час партрулната кола дойде и след малко си тръгна. Шумът продължи. Кога ще се намеси градоначалникът и кога ще се вземат мерки, за да се спазят Нардебите на Общината за обществения ред?“ – питат живеещите в квартала.

В момента се подготвя подписка, която е адресирана до министъра на МВР, министър-председателя Бойко Борисов и кмета на града Владимир Георгиев, националните електоронни медии и регионални вестници.

Ще бъдат потърсени за съдействие и общинските съветници от Еворорма и ДПС, както и лидерите на ромите в Самоков.

Тема с продължение.

сн. архив „Самоков инфо“