Смоков не вярва на ковид. „Ситуацията е обезпокоителна“ – алармират лекари

Девет лица са диагностицирани с коронавирус през изминалото денонощие – съобщават от болницата в Самоков. Общият брой на лицата с положителен PCR тест от общината от началото на извънредното положение става 426.

От хоспитализираните 22 лица, 7 са с подобрение и са изпратени на домашно лечение, в болница в момента са 15 лица.

Активните лица към момента са 175.

Един пациент е починал през последното денонощие, общият брой на починалите от коронавирус на територията на община Самоков е 12, обезпокоително е, че трима са само от последните две седмици.

Статистиката от началото на ноември по отношение на заразените с Ковид 19 е много обезпокоителна – споделят лекари от МБАЛ – Самоков. Само за първите три дни на ноември броят на новозаразените е 46. Няма промяна в броят на излекуваните, които и към тази сутрин са 238, която се запазва от последните две седмици.

От началото на ноември има лек спад на броят на карантинираните, които в края на октомври са били 187, а към тази сутрин са 179.

На двадесет лица е отпаднала карантината за последните 24 часа.

14 са поставени под карантина за същия период.

Общият брой на карантинираните лица на територията на община Самоков от началото на извънредното положение достигна 1 874, от тях на 1 668 са отпаднали от карантина.