След публикация в „Самоков инфо“: Откраднатите документи на инвалида Георги Попов са намерени след  бърза реакция на полицията в Самоков

От РПУ- Самоков съобщиха за „Самоков инфо“, че случаят с кражбата на лични вещи и документи на Георги Попов е разрешен. Окраднатата сума е върната на потърпевшия, както и жизненоважните здравни документи на Попов. Извършителят на престъпното деяние е от ромски произход и е стар познайник на полицията. Образувано е досъдебно производство и се очаква да получи санкцията на закона.

Георги Попов изказва искрена  благодарност на полицията в Самоков за професионализма и бързата реакция.

Както писахме, в събота, посред бял ден, в центъра на Самоков ограбиха инвалид. Той потърси разгласа на случилото се в „Самоков инфо“ и помоли да се върнат поне докумените му, защото сред тях е бил здравен картон с важни данни за направена му сърдечна интервенция.

Георги Попов разказа, че паркирал колата срещу „Агроаптеката“ на пазара. Жена му отишла до аптеката за растителни препарати. Той я последвал. Не заключил колата и докато се върне, буквално след броени минути, от колата му задигнали портфейла с изтеглената преди това пенсия и с всички документи – лична карта, шофьорска книжка, данните за пейсмейкъра, който му е поставен и трябва да ги носи винаги със себе си. „Докато съм пресичал улицата и съм бил с гръб към колата – тогава са ги взели, моля да ми върнат документите. Няма да мога да си ги набавя отново. Инвалид съм със 100%“…- сподели през сълзи Попов и поиска да публикуваме молбата му. Полицията е направила разследване и е върнала откраднатото на Попов.

 

Марияна Вучова