Скорсезе с нов филм

Следващият филмов проект на Мартин Скорсезе ще събере на едно място двамата актьори, с които режисьорът е работил най-много – Робърт де Ниро и Леонардо ди Каприо. Проектът със заглавие Killers of the Flower Moon („Убийците на пълнолунието“) е адаптация на едноименния документален криминален трилър на Дейвид Гран, съобщава „Индипендънт“.

 

Снимките по бъдещата лента вероятно ще започнат през пролетта на 2020 г. В нея Скорсезе и Ди Каприо ще си сътрудничат за шести път в последните 17 години. Правата за книгата на Гран са откупени още през 2016 г. за 5 млн. долара. Автор на сценария е Ерик Рот, който e е работил по филми като „Роди се звезда“, „Вътрешен човек“ и „Форест Гъмп“, за който и взема „Оскар“ за адаптиран сценарий през 1995 г.

 

В книгата се разказва за поредица убийства сред индианското племе осидж в Оклахома през 20-те години на миналия век, след като в земята на племето е открит петрол. Това се смята за първия случай на убийство, по който работи ФБР. Според официалните документи смъртните случаи са поне 20, но Гран предполага, че техният брой може да е много повече. Авторът смята, че зад убийствата стои местният скотовъд Уилям Хейл. Според публикацията на „Индипендънт“ е възможно именно това да е героят на Де Ниро.

 

Скорсезе ще започне да работи по проекта, след като завърши „Ирландецът“, който събира на едно място Де Ниро, Ал Пачино, Джо Пеши и Харви Кейтел. Проектът е в развитие още от 2014 г. Това ще бъде и едва четвъртият филм, в който Де Ниро и Ал Пачино играят един до друг след „Кръстникът 2“, „Жега“ и „Праведно убийство“.

 

Разпространението на „Ирландецът“ е в ръцете на „Нетфликс“. Очаква се филмът за излезе през ноември тази година. Още не е известно дали разпространението на филма ще е лимитирано или широко. Скорсезе е поискал второто. Директорът на веригата кина AMC, който отказа да покаже „Рома“ на Алфонсо Куарон, заяви пред „Дедлайн“, че е склонен да излъчи „Ирландецът“, стига „Нетфликс“ „да уважи десетилетната традиция, според която филмите се въртят в кината в продължение на няколко месеца, преди да бъдат излъчени на малкия екран.

 

„Ирландецът“ ще бъде и най-скъпата продукция на Скорсезе до момента. Бюджетът на филма е на стойност 200 млн. долара.