Сеч и бой в Шипочане

В края на село Шипочане се виждат отсечени много дървета. Под сурдинка шипочанци говорят, че сечта е незаконна. Иначе тихото населено място явно не прави изключение от останалите села на общината, която е сред най-често посочваните за незаконна сеч и от циганите, които опропастиха Ридо, и от големи дърводобивни фирми, които намират начин да се измъкнат сухи, ползвайки протекцията на хора от властта. За пореден път горски служители бяха бити. От пресцентъра на полицията съобщиха, че снощи около осем  часа, при потушаване на горски пожар в землището на Шипочане, служители на ТП „ДГС Самоков” към Югозападното държавно предприятие, забелязват фарове от автомобил, движещ се в гората срещу пожара. По разпореждане на директора на стопанството служителите от мобилното звено Димитър Керефейн и Иван Благоев, заедно с колегите си Димитър Павлин и Веселин Даганов тръгват след движещите се светлини. На пътя от с. Шипочане за гр. Самоков попадат на два джипа – единият „Дайхатсу” с транзитни номера, а другият -„Ленд Ровър” с рег. № СА 0089 МТ, натоварени с дървесина.

При опит да бъдат спрени за проверка, водачът на втория автомобил отказва да се подчини и удря управляваната от Иван Благоев служебна кола „Лада Нива” с рег. № СО 9177 РА. Вследствие на удара са нанесени материални щети, изразяващи се в счупени заден стоп и врата.
Нарушителите успяват да избягат в посока гр. Самоков.
За случая е уведомено РУ на МВР гр. Самоков, като на място са се отзовали техни представители. Ще бъде сезирана Районната прокуратура в града за проверка и предприемане на съответните мерки.