СДС: Забраната на Луков марш да не се превръща в триумф и знаме на терористи, убивали без съд и присъда по заповед на Коминтерна

SDS_logo

Позиция на Съюза на демократичните сили

СДС разпространи до медиите тревожна позиция, след съботното шествие „Без нацисти по улиците ни!“. Той уж трябваше да бъде срещу Луков марш, а реално се превърна в срамен марш на левия нацизъм, с призиви за убийства и мъст.
Ето и пълният текст на позицията:

„Съюзът на демократичните сили се противопоставя на недопустимите опити за реабилитация и възхвала на червени терористи, на които станахме свидетели на 22 февруари в София.
Ние подкрепяме призивите за забрана на про-нацистката пропаганда, но сме възмутени от плакатите на комунистически убийци, които носеха участниците в шествието „Без нацисти по улиците ни!“. 
Както нееднократно сме заявявали, СДС се противопоставя на всички човеконенавистни режими, независимо дали са комунистически или нацистки. Терорът няма цвят. Надопустимо е да го делим на ляв и десен. Не бива да се допускат прояви, сеещи омраза и разединение.
Забраната на Луковмарш не трябва да се превръща в триумф на крайно леви демонстранти, които развяват като знаме терористи, убивали без съд и присъда по заповед на Коминтерна. 
Българите трябва да бъдат българофили, а не чуждопоклонници. 
България е държава, избрала необратимо пътя на демокрацията, приела ценностите на обединена Европа и е важно да ги отстоява неотклонно. 
Всякакви опити за реабилитация на осъдените от историята антихуманни идеологии, каквито са нацизмът и комунизмът, трябва да бъдат спирани в зародиш, осъждани морално и преследвани институционално.“