Сдружението на писателите в Самоков с нов председател

„Вчера се освободих от един обществен ангажимент. Обществената работа, особено когато е председателска, изисква много енергия и себеотдаване, което изтощава и малко или много изчерпва личността от идеи. Може би е добре на всеки две години или най-много три, председателите на нестопански организации да се оттеглят. Всеки нов председател идва с нови сили и нови идеи“ – сподели Васил Лазаров, който преди дни освободи председателското място в Сдружението на писателите в Самоков.

Сдружението проведе събрание в Зала „Арена“ и по предложение на Васил Лазаров за председател бе избран писателят Христо Христов. Досега Христо Христов беше заместник-председател на Сдружението. Всички, присъстващи на събранието гласуваха единодушно за него. Георги Хаджийски 20190705_150913ще бъде заместник на Христов.

Благодарение ангажираното отношение на Васил Лазаров към литературата и пишещите, скоро ще бъде издаден „Алманах“. Той съдържа творби на 40 автори, не всички са наши съвременници. Под печат са и пет  книги на писатели, членове на Сдружението. Те са одобрени за финансиране от Общината.

сн. архив „Самоков инфо“

Десислава Стоянова