Свлякоха от писта в Говедарци фургон на БАН и го направиха на парчета

 

„Началото на пътеката към хижа „Мечит“ е пълна с боклуци. Кой направи това безобразие? Защо кметът на село Говедарци, Георги Шуманов, не вземе мерки?“ – питат възмутени туристи

Туристи подадоха сигнал до сайта „Самоков инфо“, че в началото на пътеката за хижа „Мечит“ и едноименния връх има много боклуци. Големи парчета от счупен фургон са пръснати в тревата и из имотите на хора от село Говедарци. „Що за отношение от страна на местната власт? Защо никой не изчисти боклуците, минават стотици туристи по този маршрут? Вандалите, трябва да се открият от местната власт и от полицията и да бъдат глобени и наказани“ – апелираха туристи от Разлог, които тези дни са минали по пътеката.

До „Самоков инфо“ са изпратени и снимки на хвърлените около пътеката боклуци. Според проверка на „Самоков инфо“ 100_6393счупените големи блокове от пластмаса, стиропор и други са частите на фургона на БАН, който се е намирал в гората до пистата на „Академика“. Според слухове в селото фургонът е свлечен от гората с трактор на извесетн дърводобивник и двама братя от село Говедарци. Тази информация обаче не е потвърдена официално и се очаква органите на реда и местната власт да реагират адекватно, да установи кой е извършител на деянието и да получи наказание според правилата на законодателството.