Самоков стана известен с …а асфалтиране посред нощ и в дъжд

След сигнал на самоковка, Нова тв направи репортаж в Самоков за асфалтиране в града. Сручаят по принцип не е прецедент, нерядко и фирма БКС е работила при лоши климатини условия из Самоковско, за което са подавани сигнали и е имало десетски коментари във ФБ.

 

Този път става въпрос за настилка, пологана в двора на НУ “ Станислав Доспевски“. Настилката се е напукала за ден, а проектът е на стойност 180 000 лв., този път не БКС, а столичната фирмата „Джерамис Интернешънъл“ ЕООД е изпълнител

Преди дни строителната фирма „Джерамис Интернешънъл“ е асфалтирала училищен двор в Самоков, докато вали и още на следващия ден настилката се е напукала. Авторката на сигнала е качи клип в социалните мрежи.

„Фирмата изпълнител има организационен проблем, свързан с доставката на асфалтовата настилка. Наложи се тя да бъде полагана по време на дъжд, с което създадохме дискомфорт на живеещите наоколо. Ежедневно упражняваме инвеститорски контрол. Обектът не е приет и няма да бъде приет, докато не постигнем качеството, което сме заложили в проекта“ – обеща Красимира Костадинова от Община Самоков.

“Имаме добър диалог с фирмата, всички дефекти по настилката, ще бъдат отстранени за да постигнем добра основа за спортна настилка“ -допълни още Костадинова.

По думите й фирмата изпълнител ще плати за преасфалтирането, но и ще отнесе глоба.

Представителят на компанията Митко Димитров обясни, че асфалтирането е започнало преди да завали. „Започна се асфалтирането преди да завали дъжда, това беше малко преди обяд. Машините вече бяха напълнени, хората чакаха на обекта, всичко беше в процес на работа и нямаше как да спрем. Резултатът не се оказа качествен. Асфалтът се оказа изравнителен. Сложен е материал там, където би трябвало да се изравни площадката. Не бързаме, но имахме проблем с доставката на материал“, сподели тази странна технология Димитров.

Според геох67422239_400827483893951_7700102773693480960_nимика Анастасов, не е редно да се поставя асфалт при лоши метрологични условия:“ Категоричен съм, и против полагане на асфалт при такива условия и за първи път чувам такива обяснения. Ходил съм на много обекти не само като геохимик , това нещо категорично не мога да го приема при дъждовно време, при лоши условия да се работи, това  световната практика не го познава“, каза Атанасов.