Самоков приема Финалната четворка на Балканска лига 2018

Самоков ще бъде домакин на Финалната четворка на Балканската лига за сезон 2017/2018! Това стана ясно на 31-ви март. Финалите на регионалната надпрева ще се проведат на 14 и 15 април, като на всички мачове домакин ще бъде „Арена Самоков“. 
Припомняме, че Самоков бе домакин и на първата Финална четворка в турнира през 2009 година. Тогава „Рилецо“ стана и първият победител в надпреварата.
Сигурните участници във Финалната четворка през този сезона са „Рилски спортист“ и „Блокотехна“. Другите два полуфиналиста ще бъдат излъчени при реваншите между „Академик Бултекс 99“ и „Башкими“, и „Левски Лукойл“ и СК „Тирана“, които ще се играят следващата седмица.
Решението финалите да се проведат в Самоков идва, след като лигата и „Блокотехна“ не успяха да осигурят пряко телевизионно излъчване от Македония поради техническа невъзможност на македонската национална телевизия, съобщават в официалната страница на турнира.
Файнъл 4 2018 ще отбележи и честването на 10-ия юбилеен сезон на международното състезание, което обединява клубове, фенове, играчи, съдии, спонсори и спортисти от целия Балкански полуостров.