Самоковци разследват кой строши лампа в центъра

В събота сутринта една от лампите в центъра осъмна строшена, плочките под нея са разпарчетосани, скъпото осветително тяло, което е част от желанието на местната власт за хубава визия на Самоков, е прекършено на три. Самоковци са доста чувствите20191124_083101лни към подобни вандалщини, макар да са често явление, и дават воля на творчеството си – и в разсъждения, и в предположения, и в пожелания за злосторниците. Мислите на местните се въртят около това какво точно се е случило с въпросната лампа, която в интерес на истината струва доста пари на данъкоплатците и на общинския бюджет. Намират се местни, които припомниха във фейса, че преди време, като ги монтираха, се чуха мнения, че тези осветителни тела са малко кичозни, други пък ги харесват.

Въобще темата не е от вчера, както се казва. Същата обаче е подхваната по повод вандалс20191124_083120кия акт. Според слухове причина за счупената модерна улична лампа е катастрофа и понеже в Самоков често се чува за дрога, спипана от униформените, се смята, че и в този случай дрогиран пияница е катастрофирал в осветителното тяло. Предполага се, че злосторник може да е някой самоковски бабаит, който се е борил с лампата и е пробвал да я отскубне от плочките. Тези слухове все още официалните лица нито опровергават, нито потвъждават, а самоковци все пак си говорят под сурдинка, че извършителят на деянието е известен, но по неизвестни причини не се посочва от властите.

Ето какво мислят самоковци за деянието: „В тоя град няма човеци, отдавна съм се убедил в това!/защо го правите бе хора в гората ли сте пораснали не ви е срам засрамете се много е смешно…… глупаци, е не било нарочно, човекът е бил пиян/

Гръмотевица е ударила лампата … Човешка намеса няма/ Паднала е от мокрио снег…. /На предишната публикация, свързана с “тази вандалщина”, шофьорът на автомобила зад виновника каза, че човекът е загубил контрол върху автомобила/ Алкохол и наркотици това правят!“.

Една такава лампа е на стойност от 2508, 80 лв. с ДДС., уточниха от Общината.