Самоковската аеробика с упехи на Световното в Южна Корея

Талантливите момичета от аеробиката в Самоков отново постигнаха успехи, този път от подиума на Световното първенство по спортна аеробика в Южна Корея. Тройката във възрастова група 15-17 г.  Синтия-Мари Ангелова, Анита Гаврилова и Ангел Казаков, състезатели на клуб „Самоков“ получиха оценка 19. 950 в квалификациите на и ще се състезават за разпределение на медалите във финалния ден.

Групата 15-17 г. Симона Благоева и Дарина Пашова, получи оценка от 19.350 и се класира на 9-та позиция, веднага след осемте групи финалисти. Борислава Иванова от Хасково, която играе в тройка с нашата Стела Йорданова, е със 7-ма оценка от 19.300 и на 14 юни влеза във финалната осмица в индивидуалните надпревари за 12-14 г. Стефани и Моника от Хасково и Симона от Самоков, състезателки на клуб „Мега спорт“, също ще играят на финал, след като получиха 18.750 и заеха 7-ма позиция в квалификациите при тройките.

Както писа сайтът „Самоков инфо“ повечето от състава на националния отбор на България по спортна аеробика е съставен от самоковки. На 10 юни те заминаха Световното първенство в Инчон, Южна Корея, което е с финал 20 юни. Част от представителния тим на България при жените е Надя Паунова, както и шест представители на клуб “Самоков” – Анита Гаврилова, Синтия-Мари Ангелова, Ангел Казаков, Стела Йорданова, Лидия Ангелова, Джована Ангелкова, Симона Благоева, която се състезава за хасковски клуб.

Българската делегация е от 22 души,  ръководител е треньорът на клуб “Самоков” Калоян Калоянов, треньорката Дияна Аврамова, също ще пътува за Инчон. Състезателите ще премерят сили с над 700 участника от 45 държави от цял свят.