Самоковец с амфетамин залови полицията

Самоковец попадна в полицейския арест за притежание на амфетамин.
Около 14.30 часа на 7 юни, при провеждането на полицейска операция срещу престъпленията с наркотични вещества на обслужваната територия, служители на РУ- Самоков извършили проверка на криминално проявен местен жител.

41- годишният е задържан за срок до 24 часа, след като от него била иззета бучка с неправилна форма с тегло около два грама, реагираща на амфетамин. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А от НК.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Около 18.30 часа на 7 юни автопатрул спрял за проверка електрически скутер, управляван от 51- годишен самоковец. След извършена справка се установило, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред. Водачът е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Около 21.40 часа на 8 юни полицейски екип спрял и проверил лек автомобил „Фолксваген Туран“, управляван от жител на Долна баня. 31- годишният водач бил тестван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като в издишания от него въздух били отчетени 1.97 промила алкохол. Срещу нарушителя е образувано бързо производство.