Ръчно и с любов за Коледа

100_6595

Ученици и учители от Самоков спретнаха интересен Коледен базар на площада. Всяко училище се представи с най-доброто от най-сръчните си естети. Сувенири, картички, играчки за елха, изписани стъклени бутилки подредиха децата от Центъра за настаняване от семеен тип. За изработката им помогнали учителите. Възпитаниците на центъра получиха много подаръци за тази Коледа. “Пожелавам на всички хора да бъдат здрави и благословени. Благодарим на всички, които се сетиха за децата, подаръците, които им изпратиха стопилиха душите им, показаха ни, че не сме сами и че има хора, които мислят нас“ – сподели пред „Самоков инфо“ Иванка Соколова – шеф на Центъра за настаняване.100_6594

Закуски за участницит100_6593е в базара дари от хлебопекарната си Мария Кичева.

Гимназията по туризъм отвори страхотна сергия с ястия и напитки, приготвени под ръководството на Румен Тодоров и Николай Ковачев. Румен Тодоров представи супер екологични напитки, сред които греяно вино с девет билки и чай с 11 билки. За мезе вървеше мръвка от Русенско, пържоли в австрийска марината, наденички и други. Учениците се надяват да съберат средства, за да си купят нова скара, че тази им им доста сиромашка – споделиха ни те.

Учениците от Техническата гимназия „Никола Вапцаров“ днес предложиха също много красиви сувенири и картички. Надеждите им са да съберат средства за лечение техния връстник от СУ „Отец Паисий“. В Коледния базар днес се включиха Веселка Вукова, Ива Борисова, Виолета, Владислав Динев, Петя Попова, Кристина Симеонова и други.

Педагогическият съвет на Профилирана гимназия „Константин Фотинов“ ще реши за какво да се използват събраните днес средства от Коледния базар. Изделията бяха приготвени от Мария Чепилова, Александрина Тодорова, Виктория Тодорова, Иванина Асенова със помощта на учителката Албена Въжарова. „Изделията ни са направени ръчно и с любов“ – коментираха учениците от ПГ „Константин Фотинов“.

Обединено училище „Неофит Рилски“ изработи изделията под ръководството на класните на вторите класове Маноела Ангелова, Красимира Лазарова, Винцислав Николов, Галя Рогачева и Даниела Димитрова. На щанда си те предложиха Коледни венци, свещници и други изделия, посветени на Рождество Христово.

Много активни днес бяха и учениците от СУ „Отец Паисий“. „Произведохме всичко с много старание, много активни бяха всички от 11-ти б, под ръководството на Емил 100_6597Адирков. Направихме и страхотни Коледни сладки, но събраните пари не са много. Повечето гледат, не купуват“ – споделиха майсторите на сувенири. Сред тях беше и Иван Савов, които каза, че се надява сувенирите да зарадват малки и големи.