Румен Христов: Призовавам Ви за обединение пред урните

ОТВОРЕНО ПИСМО

 

ДО ВСИЧКИ:

Десни демократи

Антикомунисти

Привърженици на СДС и партиите, които го съставляваха

 

Граждани, за които е важно в каква България и Европа ще се събудим на 27 май

 

Скъпи приятели,

На 26 май са най-важните избори за Европа.

Но не по-малко важни са и за България!

На 26 май избираме не просто кого да изпратим в Европарламента, а накъде ще гледа България – към демократична Европа, или към Евразийския проект на Кремъл.

Като десен човек и седесар, винаги съм вярвал, че принадлежността към НАТО и ЕС, за която работихме усилено, е необратима. Но не и днес!

Защото заявките на български партии, близки до Кремъл, опровергават тази моя увереност!

Защото виждаме как червените отново посягат към властта, и то с ръцете на знакови министри от кабинета Виденов, довел до разруха и всенародни протести.

Защото БСП не се интересува в каква Европа ще живеем, те не говорят за това. Водят ожесточена вътрешна битка, но не за справедливост, а за власт!

Защото използват всички методи на 100 годишната си пропаганда – лъжи, манипулации, политическа мимикрия – само и само да заблудят българите, че са носители на нов морал и ще управляват добре.

 

Защото те сочат с пръст другите, но не признават своите грешки. Громят корупцията, но своята прикриват  и защитават!

Защото твърдят, че са за Европа и НАТО, но червената петолъчка им е по-скъпа от звездите на флага на ЕС.

Защото ако БСП имат и само един глас повече, те ще поискат предсрочни парламентарни избори. И тогава, със „свой“ служебен кабинет, ще направят всичко възможно да възкачат на власт столетницата.

Защото те пак са тук, и пак са същите!

За това ли работихме и мечтахме?!

Ще позволим ли БСП и присъдружните й да съсипят отново държавата и да ни върнат години назад?!

 

Не трябва да го допускаме!                         Българите не заслужаваме това!

 

Призовавам и тези, които са десни в душите си и вярват, че отцепилите се от СДС формации могат да им осигурят представителност, да не се поддават на манипулациите на лидерите си, че други десни са им по-големи врагове от БСП.

Не се вслушвайте в тези внушения!

Защото през 2017 година, тези, които за пореден път разделиха дясното, обслужиха БСП, давайки им шанс да удвоят депутатите си от 39, на 80! Всеки загубен за дясното глас се преразпределя и в крайна сметка увеличава резултата и на БСП?! Това ли искаме, наистина?!

 

Аз вярвам, че силата е в общите действия на десницата!

 

Нека никога да не забравяме, че нашият опонент е БСП/БКП!

Призовавам Ви за обединение пред урните, за да дадем битка на червените! Битка не за победата на една или друга партия, а за победата на демократична, европейска България! България, каквато поколения виждаха само в мечтите си.

Някои платиха за тези мечти дори с живота и свободата си – в лагери и затвори, други бяха преследвани и репресирани от Държавна сигурност!

Да си спомним мечтата от началото на пътя ни – да победим БСП с малко, но завинаги! Тогава ни я отнеха, днес трябва да я изпълним наистина и да се опитаме да не допускаме старите грешки на разделение!

И нека в неделя до урните отидем всички десни, които не сме забравили колко беше трудно в първите години след 1989 година, които милеем за всяка малка стъпка към демокрация. Да разкажем на децата и внуците си, които не помнят онези времена. Да им обясним защо е важно да дадат своя вот!

Ако не гласуваме на 26 май, на следващия ден може да се събудим в друга България. Но не по-справедлива, както ни омайват от БСП, а в по-несигурна и нестабилна!

 

Да не помагаме на тези, които от комунисти се превърнаха в червени капиталисти. Да не помагаме на тези, които никога не се извиниха за престъпленията на комунизма и смятат Народния съд за справедлив!

 

Да гласуваме, да се обединим и да не допуснем БСП/БКП отново да яхнат България! За да бъде България европейска, демократична и  свободна!

 С надежда и вяра в победата,

 

Румен Христов, председател на СДС