Румен Христов в Самоков: Александър Йорданов е уважаван и от седесарите, и от опонентите си

 

При десно правителство не спират фондовете за България. Тези избори са важни – добави още Румен Христов

В събота следобяд ГЕРБ и СДС представиха кандидатите си за евродепутати.

„На площада в Самоков за пръв път от много години за политическа кампа20190518_174124ния прозвуча класическа музика, световни хитове, а на чалга. Събраха се хора, известни с постиженията си в своите професионални области, нивото е много високо, браво на коалицията ГЕРБ и СДС. Представянето е различно, такова ниво заслужава Самоков“ – коментираха симпатизантите на бюлетина с номер 12.

За представянето дойдоха Лили Павлова, Ивелина Василева, председателят на СДС Румен Христов, Цветан Цветанов, много кметове на ГЕРБ, общински съветници, известни спортисти и спонсори на спорта в България, хор20190518_164227а от бизнеса и др.20190518_174857

„За жалост в началото дебатът не беше за Европейския съюз, а вътрешнополитически, провокиран от опонентите на20190518_180010 ГЕРБ и СДС“ – коментира пред сайта „Самоков инфо“ Румен Христов – председател на СДС.

„Тези избори са изключително важни за Европейския съюз и за България. Става дума за това по какъв път ще се развива Европа. Всички виждаме поведението и настъплението на крайните националисти, на евроскептиците, на крайнолевите – също. Ние трябваше да обясним какво може да очаква България от Европа и какви са позитивите, какви позиции ще отстояват българските евродепутати. Европа има нужда от реформи, но трябва да я съхрим единна“ – коментира още Румен Христов.

„Последните десетина дни има промяна в отношението на хората. Всички вече разбраха, че този вот е много важен за България. Ако не изпратим достатъчен брой евродепутати в Европейската народна партия, и ако всяка от Източноевропейските страни няма добър резултат, тогава намалява и шансът за председател на Европейската комисия от ЕНП. А това не би било добре. При десни правителстава не ни спират фондовете и средствата“ – добави още Румен Христов

„Кандидатурата на Александър Йорданов се посреща много добре, той е уважаван творец, уважаван човек и политик, както  от седесарите, така и от опонентите си, навсякъде взривява залата с изказвания, с адекватни анализи на историята на Европа и на България. Ерудиран изключително. Сашо Йорданов е символ на цяло поколение и е емблематична личност за СДС. През годините по никъкав начин не се въвлече в конфликти – и в политическата, и в професионалната си кариера“ – заяви Румен Христов.

Десислава Стоянова