Рокади: шапки и каскети се разместват и в самоковската полиция

От известно време полицията е във фокуса на внимание на премиера. В своя си стил той не пести и официалните си изявления и преди дни заяви, че ще има разместване на шапки и каскети и няма да има прошка за калпава работа и корупция. Във четвъртък вечерта медиите оповестиха поредната новина от силовия сектор. Заминаха си шефовете на три областни дирекции на МВР. С нови ръководители ще се сдобият униформените в Стара Загора, София-област и Видин. По неофициална информация кадровите промени се извършват заради слаби резултати и ниска разкриваемост на територията на трите дирекции.

Началници Мариета Иванова, Иван Чолаков и Константин Джунински са били уведомени, а за мястото на Чолаков в Стара Загора вече беше посочен досегашният директор на пловдивската „Криминална полиция“ Николай Кирков. Само отбелязваме, че Чолаков беше уведомен за смяната му още през март тази година. Не е знайно и защо са се нагледали на Мариета Иванова – областната шефка на София. Някои предполагат, че може да е свързано с двойното убийството в Ботевград на братята от ромски произход.

На мястото й временно застава Георги Тотков, който беше назначен за зам.-шеф на ОДМВР – София през май месец миналата година.

За Самоков обаче новините са добри. В четвъртък шефът на полицията Иво Трайков е събрал колегите си и е оповестил, че напуска поста по свое желание. Според запознати обаче той е повишен в длъжност и ще го гласят за криминалист №1 в София област. На мястото на Трайков вероятно ще започне работа досегашният шеф на криминалистите от Самоков Филип Благоев. На срещата с полицаите Трайков признал, че уважава безкрайно работата на Благоев и ако някой го пита за мнение, би одобрил той да заеме поста му.

За изненада на всички Филип Благоев казъл, че има колебания и не иска да е шеф на РУ – Самоков.

Засега тази информация не е потвърдена. Официалната ще публикуваме в близките дни.