Родители ще търсят отговорност за горелия автобус

В него пътували млади състезатели от Пловдив за Държавното първенство в Боровец

 

С тревожни инциденти започна това Държавно първенство в Боровец. Голям шок беше за всички участници запалването на автобуса със състезателки от Пловдов.

Сайтът Viasport оповести, че родители ще търсят отговорност за запалването на автобуса, който изгоря преди дни на пътя за Боровец. Става ясно, че той е превозвал 36 млади спортисти – състезатели по аеробика от Клуб „Аеробика-АМД”.

Децата са били на възраст от 7 до 17 години. Те са отивали на Държавното първенство по спортна аеробика в Боровец.

Както писа сайтът „Самоков инфо“, нямаше жертви, но спортистите са били стресирани от случилото се. На помощ на децата си са се притекли родители, които пътували с личните си автомобили зад автобуса – пише още сайтът „Viasport“. Те веднага реагирали на създалата се ситуация и помогнали всички да бъдат изведени от горящото превозно средство.

 

Пред Marica.bg обаче родителите разкрили, че проблемите са започнали още преди тръгването от Пловдив, след като автобусът закъснял с 40 мин. за сборния пункт пред зала „Дунав” в града.

 

Майка на състезателка обясни, че рейсът е изгорял напълно, а родителите възнамеряват да търсят отговорност от превозвача „Хеброс бус”. От фирмата пък са обещали пълно съдействие и възстановяване на щетите. Част от багажа също бил спасен от горящия автобус.

 

„Децата и двамата ръководители на отбора са успели да напуснат автобуса, преди пламъците да обхванат превозното средство – съобщи председателят на Съюза по аеробика Димитрина Къндева по повод инцидента.

 

– Въпреки първоначалния стрес, всички са запазили самообладание и са успели да напуснат невредими горящия автобус. Състезателите са били откарани с друго превозно средство до Боровец и дори са направили тренировката си преди състезанието.

Все още се изяснява причината за запалването на автобуса.