„Рилски Спортист“ и „Левски Лукойл“ – на 8-ми септември

Мачът за Суперкупата между „Рилски спортист“, (носител на „Купата на България“) и „Левски Лукойл“ (шампион на НБЛ) ще е в „Арена Ботевград“. По предложение на генералния мениджър на НБЛ, Лили Борисова, и след съгласието на двата отбора, участница в тазгодишното издание, бе избрана датата 8 септември за провеждане на срещата, тъй като след това програмата за двата тима е изключително натоварена.
„Мачът за Суперкупата на България е нещо сравнително ново, но както се видя от предишните две издания, интересът към него е голям. Имаме възможността да си партнираме с Арена „Ботевград” и да го проведем в един град, който се е доказал с баскетболната си публика. Надяваме се, че тези хора ще дойдат да подкрепят баскетбола в този ден. Все още не сме наясно дали ще бъде организиран баскетболен ден, подобен на този, който се състоя през септември миналата година или ще бъде просто една баскетболна среща. Независимо какъв ще бъде форматът на Суперкупата, идеята е да промотира спортът баскетбол, продуктът НБЛ и хората в залата да останат доволни. Наясно сме, че с ранното провеждане на двубоя, отборите участници няма да са напълно стиковани, тъй като най-вероятно ще започнат подготовката си през август, но въпреки това, се надявам това да бъде поредното страхотно баскетболно събитие.
Благодаря на ръководствата на Левски Лукойл и Рилски спортист за проявеното разбиране и гъвкавостта, както и на екипа на „Арена Ботевград“, който ни предостави това страхотно съоражение, за да можем да проведем мача при едни чудесни условия” – заяви генералният мениджър на НБЛ Лили Борисова.