Ремонтира се здравната служба в Доспей

В активния строителен сезон продължават ремонтните дейности по селата. Тази седмица приключва боядисването на фасадата на сградата на кметството в Бели Искър. Както писа сайтът „Самоков инфо“, съборът на селото е на 18 август, посветен е на Голяма Богородица.

В селото приключи и предвиденото за тази година асфалтиране. Предстоят дейности, финансирани по линия на бедствия и аварии, които целят ликвидиране на последствията от наводнението през миналата година. Те включват възстановителни дейности по ул. „Черковна” и ул. „1-ва”, възстановяване и укрепване на водосток, канал и земен откос на футболното игрище и възстановяване на подпорната стена и каменната зидария на гробищния парк.

В Доспей се ремонтира здравната служба, сградата цялостно се обновява. Ремонтира се основно покрива, подменят се гредите и ще бъдат поставени нови керемиди. След покрива ще бъде ремонтирана фасадата и ще се подмени дограмата. Идеята е сградата да се ползва за дейността на читалището в Доспей – уточниха от Общината.

Ремонт на покрива се прави и на детската градина в Широки дол, която е филилал на „Детелина”.  В селото предстоят аварийно-възстановителни дейности по линия на бедствия и аварии, които включват ремонт на платното на ул. „31-ва” и работа по уличното платно и отводнителната ситема на гробищния парк на селото.