Рельово осъмна с грандиозен надпис, но продължава да живее с външни нужници и септични ями

Кметът Йордан Клещанов: Каква пречиствателна и канализиация, тука живеят 170 души

 

От дни грандиозен, 12-метров надпис посреща на входа жители и гости на Рельово.  „Това е моя идея“ – горд е кметът на Рельово Йордан Клещанов. Буквите за името на селото са от цимент и арматура, с големина 1,50/0.70 м. – пояснява той. На въпроса на „Самоков инфо“ дали има идеи и за други проекти, по които да работи в годините от мандата му, предвижда ли изграждане на пречиствателна станция, Клещанов отговори: „Не, ние нямаме канализация, не може да имаме пречиствателна станция. Имаме си септични ями“ – отсече Клещанов. „Няма как да се направи канализация, защото сме много малко народ. В селото сме само 170 души. Не съм говорил с никой за канализация. Нямам докладна до кмета на Самоков за канализиция. Това е много скъпо нещо, което не си заслужава да се направи за 170 човека и тука масово се практикува да се правят септични ями. Баните на хората са в септичните ями“ – обясни Клещанов.

Той не скри още, че в петък, събота и неделя селото има и проблем с водата. „Идват си софиянци и пускат маркучите“ – сподели първият човек на Рельово. „Водата намалява даже спира. Кметът Клещанов го назначиха от Общината след смъртта на предишния кмет Фасулков през 2015г. На тези избори си продължи мандата. От БСП е “ – описват накратко положението рельовци като едни се радват а други – не, на новия си надпис.

По думи на управника на селото Йордан Клещанов, вдопроводът в по-голямата си част е стар, етернитов. „Преди в медиите имаше информация, че етернитовите тръби правят рак. Нашите тръби са много стари, но така и не се предприема подмяната им в село Рельово“ – оплакват се рельовци.

Ирена Бонева във фейсбук коментира: “Много хубаво, но много по-важно е да бъде разрешен проблемът с водата в селото. От години жителите страдат през лятото, а действия не се предприемат“

Киро Иванов пък добавя: “Не знам кое му е хубавото, това е грозна селска простотия, вместо вода – бетонови букви“.