Режисьорът Весела Колешанова продължава мисията си да търси  добротата чрез смеха

Спектаклите в НУ „Станислав Доспевски“ са благотворителни за деца сирачета

Нов режисьорски проект на Весела Колешанова утвърждава творческия й стил. Пред ученици на сцената на НУ „Станислав Доспевски“ театърът й „Веселушко“ представя спектакъл по няколко известни български народни приказки. Главните герои Хитър Петър, Хитрата Лисица, Вълкът носят семантиката на образите, чрез които се вадят най-лесно поуки в детското съзнание. Основните тези са, че лъжата и измамата водят в крайна сметка до неприятности, или както се казва в представлението, „са вредни за здравето“. А добротата и знанието са в основата на развитието и успеха. „По-малко лъжи, по-малко проблеми“ – се чува реплика от сцената, както и „Може и да сме малки, но щом сме задружни, никой зъл човек не може да ни стори зло“…

Темите на приказките са разработени професионално от режисьора Колешанова и посланията стигат до зрителя под фIMG_1549[1]ормата на весел и забавен спектакъл с песни и танци в различни стилове, включително ръченицата на „Мари, бабо, гърбава!“.

„Няма нищо по-ценно от добротата и съчувствието“ – казват в пиесата артистите от НУ „Станислав Доспевски“ и реализират посланието си не само на сцената.

Спектаклите са благотворителни и събраните средства ще се дадат на бедни техни съученици, някои от които са сирачета.

Режисьорският проект на Колешанова се реализира с помощта на учителките Йорданка Кирова, Катя Янакиева и Валентина Никова. Благотворителните спектакли за социалнослаби малчугани са традиционни за театър „Веселушко“.