Пътят Самоков – Боровец пропада

Цялостният ремонт на пътя струваше над четири милиона лева 

„Само дъждовете ли са причина или и липсата на канавки? Защо не бяха изградени отводнителни съоръжения?“ – питат шофьорите, които минаха вчера по този маршрут

 

Във все по-тежко състояние се оказва пътят Самоков – Боровец. Вчера до сайта „Самоков инфо“ имаше десетки обаждания, с които се подаваха сигнали за състоянието му.

„Защо не се изградиха навреме отводнителни съоръжения, защо няма канавки? Още през месец юни дейностите свършиха и машините се вдигнаха. Защо не се довърши работата? Кой фирма работи по този начин?“ – задават въпроси туристи от страната, дошли за уикенда в Боровец.

Разговаряхме с представители на АПИ. Оттам получихме уверение, че ще се направи проверка и ще започне ремонт, щом позволят метеорологичните условия.

„В много части на страната има проблеми с пътната инфраструктура. Вали непрестанно вече около два месеца и има много поражения“ – казаха от АПИ.

Както писа сайтът „Самоков инфо“, преди месец се ремонтираха близо 7 км от второкласния път II-82 Боровец – Самоков. По данни на АПИ дейностите трябваше да включват ремонт на пътната настилка, отводнителни дейности – възстановяване на банкети и окопи, почистване на отводнителни съоръжения, изрязване на храсти, нова маркировка и ограничителни системи, възстановяване и допълване на вертикалната сигнализация.

Общата стойност на предвидените ремонтни работи бе близо 4,5 млн. лв. с ДДС. Те се изпълняваха от пътноподдържащото дружество за Софийска област, с което Агенция „Пътна инфраструктура“ има договор по ЗОП – казаха преди месец от АПИ.

Десислава Стоянова