Пуснаха под гаранция шофьора, прегазил два пъти жена в Самоков

24-годишният Виктор Делигълъбов е на свобода срещу 5000 лева

24-годишният Виктор Делигълъбов, който дрогиран на 2 пъти прегази служителка на синята зона в Самоков, беше пуснат под гаранция от 5 000 лева. Решението е на Софийския апелативен съд.

Инцидентът, при който Делибъгов прегази два пъти Недялка Джикова, стана на 12 юни, на ул. „Проф. Васил Захариев“ в Самоков.

Мъжът шофирал назад автомобила си, без да се е убедил, че пътят зад него е свободен и няма да създаде опасност или затруднения за останалите участници в движението.

След като веднъж ударил служителката на синята зона, Делибъгов не разбрал и я ударил втори път, след което избягал от мястото. След бързи оперативно-издирвателни действия джипът бил установен, а избягалият шофьор – задържан.

При направения тест за употреба на наркотични вещества, в пробата на 24-годишния Виктор Делибъгов било отчетено наличие на кокаин и марихуана.

Трагедията предизвика много събития и коментари в Самоков, включително и протест пред съда в града.

Нека да няма други разплакани семейства – каза дъщерята на прегазената Недялка

Протестът бе по повод решението на магистратите от месец юни, с което пуснаха под домашен арест Делигълъбов, прегазил два пъти Недялка, служител на Синята зона към Общината. Недялка бе в болница „Св. Анна“ с опасност за живота, със счупен череп, счупена ръка, счупен таз и ключица, бели дробове, пълни с кръв.

„Нека се даде гласност на скритите случаи, които залежават по папките“, поиска зетят на пострадалата Недялка – Румен Иванов.

Протестиращите поискаха да влязат в сградата на съда, но не бяха допуснати. „От края на извънредното положение сме в извънредна обстановка, всеки ден сме в дезинфекция“, обясни председателят на съда Янко Чавеев.

Делото продължи на 22 юни на втора инстанция.

Пред медиите говори председателят на самоковския съд Янко Чавеев. Той обяви пред медиите, че не е в неговите функции да излиза пред протестиращите и да дава изявления. „Аз не съм докладчик по делото. По никакъв начин не бих желал да коментирам това, което се случва пред съда. Налице е висящо производство и смятам всеки коментар за неуместен, нереден и недопустим. Съдията е постановил мотивиран съдебен акт”.

В момента Виктор Делигълъбов бе обвинен за нанасяне на средна телесна повреда. Случаят бе под специалния надзор на Върховна касационна прокуратура.