Протосингелът на Софийска Митрополия освободи отец Петър като председател на църквата “Рождество Богородично“ в Самоков

Председателството поема отец Любомир Мишков

„Църква  “Рождество Богородично”, известна като „Бельова църква“ в Самоков, бе запечатена за няколко дни.

Десетки хора звъняха на „Самоков инфо“, учудени от лепенките на портите на църквата, като споделяха – “За първи път виждаме черква, запечатена с лепенки“ Въпросите им бяха: “Защо е запечатена Бельова църква, от кого е запечатена, ще отвори ли врати за празника на града?“ Междувременно стана ясно, че отец Петър е изпратен да служи в църквите на селата  Злокучене и Драгушиново.

“Бельова църква е запечатена, тъй като Софийската Света митрополия е освободила отец Петър като председател на храма от 07.07 2017г. Завчера протосингелът  на Софийска Митрополия Анхимндрит Василий заедно с Архиерейския наместник, с новия председател на храма, отец Любомир Мишков, и духовници от София,  затворихме временно църквата за проверка. Ще бъде извършен ревизионен и материален одит на храма и от вторник ще бъде отворен за празника на града“ – споделиха за читателите ни официални източници. Отец Петър ще бъде председател на  църковните  настоятелства в с. Драгушиново и с. Злокучене и ще служи там.

По неофициална информация миналата година за празника на града не са допуснати в църквата Патриарха и Владиката, което е довело до напрежение в църквата преди празника на града. Сега били предприети действия, за да не се провали празника и тази година. Предвижда се храмът тези дни да работи отново, за празника на Самоков, ще има много гости от София и ще бъде отслужено съборно богослужение.