Протест срещу втория лифт

Природозащитниците се организараха минути след решението за строителството на втория лифт на Банско. Днес от 19 часа организират протест при метростанция „Васил Левски“, на ъгъла на светофара.

„Така както Станишев заседна в нелегален лифт през 2008 и после падна, така и Бойко ще падне от лифта през 2016. На 10.02.2015 управляващите партии взеха решение да се измени концесията на ЮЛЕН АД за ски-зона Банско в Национален парк „Пирин“: http://tinyurl.com/zgj3r7r.
Вече знаем какъв е проектът за решение на Министерски съвет:http://tinyurl.com/hqvdsao. Той предвижда:
– да се узаконят всички нарушения на ЮЛЕН АД в парка и да се разрешат нови строежи в нарушения изискванията на ЮНЕСКО, да се увеличи площта на концесията от 996 дка на 10696 дка в пълно нарушение на Закона за концесиите, държавата да престане да контролира ЮЛЕН АД, а да изготвя нови карти заедно с него в нарушене на Закона за устройство на територията. Още информация и прикачени файлове в статията:http://tinyurl.com/joh3886“ – казват организаторите. Те настояват да се прекрати концесията на ЮЛЕН АД, не да се изменя. Да се прекрати напълно процедурата за нов План за управление на Пирин и да не се пипат зоните и режимите“ .