Протест пред съда в Самоков. Настоява се за справедлив съдебен процес срещу Виктор – прегазил с джипа си Недялка

Нека да няма други разплакани семейства – каза дъщерята на прегазената Недялка

Днес имаше протест пред съда в Самоков, след като магистратите пуснаха под домашен арест дрогирания шофьор, прегазил два пъти Недялка, служител на Синята зона към Общината. Недялка е в болница „Св. Анна“ с опасност за живота, със счупен череп, счупена ръка, счупен таз и ключица, бели дробове, пълни с кръв.

Протестиращите настояват за справедлива присъда. Събралите се ръкопляскаха иронично, поискаха и оставката на съдебния състав.

„Нека се даде гласност на скритите случаи, които залежават по папките“, поиска зетят на пострадалата Недялка – Румен Иванов.

Нека да няма други такива разплакани семейства, имало е и други такива преди нас. Дано не преминават през такъв ад като нас сега„, сподели дъщеря й Радостина Димова.

Протестиращите поискаха да влязат в сградата на съда, но не бяха допуснати.

„От края на извънредното положение сме в извънредна обстановка, всеки ден сме в дезинфекция“, обясни председателят на съда Янко Чавеев.

„Аз лично съм потърпевш от съдебната система, подобен случай, при който хората, които са виновни, са под домашен арест и след това пуснати на свобода, след като беше извършен опит за убийство“, каза Иван Владимиров от Самоков.

Прегазената жена остава в тежко състояние, на изкуствено дишане. Делото продължава на 22 юни на втора инстанция.

Протестиращите скандираха пред съда и Районна прокуратура:  „мафия“ и „оставка“. Както е известно, въпреки престъплението на Виктор, след съдебно заседание в РС – Самоков, той беше пуснат под домашен арест, въпреки че пробата след инцидента показа, че е седнал зад волана след употребата на кокаин и марихуана.

Чуха се викове: „Къде е прокуроро, къде е съдията? Дайте ни Виктор!“. Пред медиите говори председателят на самоковския съд Янко Чавеев. Той обяви пред медиите, че не е в неговите функции да излиза пред протестиращите и да дава изявления. „Аз не съм докладчик по делото. По никакъв начин не бих желал да коментирам това, което се случва пред съда. Налице е висящо производство и смятам всеки коментар за неуместен, нереден и недопустим. Съдията е постановил мотивиран съдебен акт”.

В момента Виктор Делигълъбов е обвинен за нанасяне на средна телесна повреда. Заплашен е с 1 или най-много 6 години затвор. Случаят е под специалния надзор на Върховна касационна прокуратура.