Прокуратурата установи, че полицията в Харманли се е произнесла в полза на бащата на президента

Полицията в Харманли е написала акт за административно нарушение на човека в инвалидната триколка за пътното произшествие, в което е участвал бащата на президента Румен Радев – Георги. Това е заявила за Би Ти Ви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова и допълни, че в документа са отбелязани имената на Стефчо Тодоров и Георги Радев.

 

По думите й случаят е прецедент, защото прокуратурата не е била уведомена, а научава седмица по-късно за него, и то от медиите.

 

Катастрофа с участието на бащата на президента е станала на 17-ти август. Според официалната информация до момента при произшествието е пострадал човек в инвалидна количка.

 

По-рано стана известно, че главният прокурор се е самосезирал и е разпоредил на хасковската прокуратура проверка на случая, която да установи дали има престъпление по транспорта – ако пострадалият е със средна или тежка телесна повреда, както и дали служителите от МВР са извършили престъпление по служба чрез прикриване на инцидента.

 

 

Президентът Радев отказа да коментира темата пред репортери на Шипка, където участва в тържества, се видя от репортаж на Би Ти Ви. От секретариата му обаче уточниха пред медии, че институцията не е оказвала натиск при разследването.

 

В интеренет бе разпростанен запис от движението на кръговото в Харманли. Малко след 1-вата минута се вижда предполагаемата катастрофа, с участието на Георги Радев. Няма официално потвърждение, че записът показва същия инцидент.