Прокуратурата не обвини арестуваните. Няма обвинени за незаконните боеве с кучета

Всички 58 задържани вече са освободени

Няма повдигнати обвинения за незаконните боеве с кучета край Самоков. Всички 58 задържани вече са освободени. Природозащитни организации обаче твърдят, че подобни боеве се провеждат в цялата страна под носа на полицията и под нейната закрила.

Преди няколко седмици в Казанлък е спасен питбул с наранявания след нелегална битка. Освен в града, има сигнали за провеждане на такива боеве и в Крън, информира NOVA.

Полицията почти не реагира на такива сигнали.

Много често, за съжаление, чуваме че са замесени органи на реда. Последният случай е от близо месец, в който пристигна питбул с изключително тежки наранявания от ухапвания с предположения за това, че е използван в боеве.

Доведен е от роми, които твърдят, че животното не е тяхно. Кучето нямаше чип и не успяхме да установим кой е собственикът, но нараняванията бяха изключително сериозни, със страшни разкъсвания, рани по лицето, типично за боеве между две кучета”, заяви Ивелина Недкова от „Animal Hope” България, Казанлък.

Най-много сигнали за нелегални боеве има за ромската махала в Казанлък и за град Крън.

В Крън обаче твърдят, че не знаят за боеве с кучета. Природозащитниците разказват, че ранените след боеве кучета се изхвърлят на улицата. В един от сайтовете, излезе информация, че в организацията е участвал братът на общински съветник от Самоков, известен с прякора си и с фамилия, забъркана в кримидеяния.

„Куче, което не е спечелило битка, или което не е годно за бой, бива доубивано или изхвърля56976989_2047436198893993_7506145104327868416_nно на улицата. По този начин попада при нас. Тук го кастрираме, ваксинираме и търсим стопани”, каза още Ивелина Недкова.