Президентът Радев възмути с агресивната си Новогодишна реч

Агресивната реч на президанта Румен Радев предивика присмех и критики от интелектуалци. Силно застъпеният политичеси елемент в речта на дължавния глава, насочен срещу ГЕРБ възмути хората на перото и творците. В национални медии бе публикуван анализа и на Нидал Алгафари.

Във форумите е пълно с критични коментари, според които българските доморасли политици нямат критерии за използване на българската реч и не знаят да водят политически дебат и да представят позиция дори по повод на празници.

 

Не знам кой мъдрец му пише словата, надявам се все пак да не е сам той – президентът, инак потресът ще е стократен – споделя Алгафари

Нидал Алгафари изрази потреса, който е предизвикала новогодишната реч на Румен Радев.

„Приятели, снощи след като прехвърлях новогодишните програми на телевизиите ни, защото тазгодишните не блеснаха с нещо особено, минути преди настъпването на Новата година чух президента. Добре, че Бог ми дал силна психика, че не пожелах да си туря въжето. Не знам кой мъдрец му пише словата, надявам се все пак да не е сам той – президентът, инак потресът ще е стократен. На Нова година, когато човечеството празнува, когато слабите и ощетените имат нужда от добра дума, когато искат макар и за миг да забравят тегобите им да излезе по всички телевизии толкова черногледо слово е поредното недоглеждане на съветниците му“, коментира Алгафари.

„Някак ми прозвуча, като да бъркаш в мъката човешка, както го правят злобните мъничета и то в единствените минути в които човеците се опитват да забравят всичко което ще им се стовари след часове. Не съм очаквал, че може президентът да хленчи по този начин. Избраният от много повярвали в него можеше да бъде оптимист. Да вдъхне сила на слабите и на немощните. Ако съветниците му не знаят, а вероятно не знаят и не познават, как трябва да се държи президент, то моля ви от сърце ви моля, прочетете поне словата на други в подобна ситуация инак проваляте и малката светлина в мрака“, казва още Алгафари.