Прегазената пред полицията в Самоков служителка на синя зона Недялка: Чудо е, че оцелях

Пред Би Ти Ви служетелката на синята зона в Община Самоков Недялка Джикова, прегазена от дрогирания Викотор разказа с мъка за трагедията, която преживява. Тя бе прегазена на няколко пъти от шофьора на джипа, който дори не разбрал, че минава през човек. Сега жената е прикована от месеци към леглото, след инцидента от юли месец, който разтърси самоковци.  Тя бе прегазена на паркинга пред полицията. „Четири пъти погледнах, огледах се да пресека, никой нямаше. Автомобилите бяха в покой. В момента, в който съм тръгнала да пресичам, той е тръгнал назад. И ме удря отзад. Аз не го виждам как ме удря отзад. Падам под автомобила и той вече ме прегазва, и втори път тръгва напред“, разказа Недялка пред националната телевизия.

„Не мога да си представя – едно животно не можеш да блъснеш на пътя, камо ли да блъснеш човек и да го подминеш, и да избягаш. Не може, нечовешко е“ каза пострадалата.
След жестокия удар тя е със счупвания на таза, ръцете и ребрата, премазани бели дробове и хематом в мозъка.
„Да оцелееш след такова нещо е чудо. Чудо е“, споделя Недялка
„Крепеше ме надеждата за децата – че не трябва да остават сами. Единствено това. На Господ и Богородица непрекъснато се молех. Не исках да умирам. Исках светлина, исках надежда… и я получих“, споделя тя. Казва, че сега живее втори живот, а мечтите й са да не зависи от чужди грижи и отново да проходи.

В момента шофьорът на джипа Виктор Делигълъбов е на свобода под гаранция от 5000 лв. Решението на Софийски апелативен съд от 17 септември шокира Самоков.

Както писа сайтът „Самоков инфо“ Недялка бе на лечение месеци наред в столична болница със счупени ребра, ръце и таз, с хематом в мозъка и прегазени бели дробове.  Моли да успее да стане от болничното легло, да се обслужва сама и да помага на децата си.