По участъци затварят „Преспа“

„От тази събота започва асфалтирането на ул. „Преспа“, в частта й в кв. „Самоково“. Община Самоков уведомява жителите на квартала, че във връзка с предстоящото асфалтиране предстои затваряне на ул. „Преспа” по участъци. Използвайте обходен маршрут. Предварително ще Ви уведомяваме за всеки ден кой участък ще бъде затворен“ – съобщават от Общината.

 

Днес приключило фрезоването на асфалтовата настилка на цялата улица, както и подредбата на бордюрите за новите тротоари. Ще продължи работата по подреждане на унипаветата, които ще бъдат настилката на тротоарите от кръстовището при болницата до кръговото на „Самоково”.

Утре от БТК ще извършат подмяна на кабелите си, в участъка при светофара на болницата, за да бъдат всички подземни комуникации подменени и да не се налага разкопаване на новата настилка, поради авария. Припомняме, че с тази цел бе подменен и водопровода на цялата улица – казват още от Общината за проблемния водопровод.

Тази събота ще бъде извършено полагане на първия пласт асфалтова настилка в отсечката между светофарите и кръговото. Този участък ще бъде затворен за движение на автомобили през целия ден. Такава ще бъде практиката при всички участъци, които ще се асфалтират, като в границите на квартала апелираме към жителите, когато един участък е обявен за затваряне, да не паркират автомобилите си по паркоместата по продължение на улицата, за да не затрудняват ремонта.