Почистиха бунища на Долни окол

„Най-актуален и най-тревожен за нашето време е проблемът за замърсяването на околната среда. Всички тези негативни последствия са резултати от човешката дейност. Същевременно всеки един от нас може с малко да допринесе за подобряването на околната среда“ – споделя кметът на Долни окол Николай Стойнев.

Той съобщи още, че днес са били почистени сметища около Долни и Горни окол – едното, на входа на с. Долни окол, където на път за София, жители и от двете села, се оттървават от ненужни вещи и да си изхвърлят боклука, друго  сметище било в местността под стопанския двор, на изхода от селото, посока Горни окол. То било предназначено предимно за строителни отпадъци, където всеки, който започнел ремонт на къща, извозвал отпадъците там. Днес оттам бяха почистени тонове строителни отпадъци – коментира кметът на Долни окол. 
Той напомня, че в селото има инсталирани 15 камери за видеонаблюдение, 2 от които на входа/изхода на селото. По този начи по-лесно ще бъдат установени нарушителите, в случай , че в бъдеще отново някой реши да си направи нерегламентирано сметище.