Полицията в Самоков получи чисто нов патрулен автомобил

Чисто нова кола“Киа“ ще хваща нарушителите на пътя в Самоков. „Благодарение на началника на полицията , от МВР увеличиха лимита на бензина и сме улеснени в работата си“ – заявяват униформени от Самоков.

От тази седмица Районното полицейско управление в Самоков в акциите на пътя се включва як автомобил марка „Киа“. Той е не само нов модел, но е и оборудван със специализирана техника за аудио- и видеозаписи. Возилото получиха в София лично шефовете на Пътен контрол – Самоков.  Колата се предоставя от МВР и е една от 18-те, които са доставени в РПУ-та на Софийска област.  Осигурени са нови коли и за контрол по магистралите.  „Благодарение усилията на шефа Попов,  е увеличен лимитът ни за бензин от министерството. Така се улеснява работата ни и ни се дава възможност за патрулиране и контрол. Според обществеността расте доверието на полицията и дейността ни не може да бъде сравнявана с нивото при предишни началници“ – коментират униформени.

Районните управления разполагат и със старите коли за патрулиране и контрол за спазване Закона за движение по пътищата. Някои вече са пенсионирани, други са навъртели по над 200 000 километра.