Полицията в Самоков арестува пияни и хулигани

Задържан е самоковец, шофирал след употреба на алкохол.
Около 20.30 часа снощи, на ул. „Ихтиманско шосе“, автопатрул на РУ- Самоков спрял за проверка лек автомобил „Ауди А6“, управляван от местен жител. 47- годишният водач бил тестван за употреба на алкохол, при което дрегерът отчел 2.45 промила в издишани от него въздух. Нарушителят остава в полицейския арест за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.

 

Двама души са санкционирани за хулигански прояви.
Първият извършител е 41- годишен самоковец, който около 21.30 часа на 1 октомври, в центъра на Самоков извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и спокойствието на съгражданите му.

Съставен му е акт по реда на Указа за борба с дребното хулиганство, във връзка с който е признат за виновен от Районен съд- Самоков и му е наложена глоба в размер на 150 лева.

Административна санкция в размер на 400 лева е наложил съдът и на 44- годишен жител на Костенец. Той бил задържан от служителите на реда на 1 октомври вечерта, след като на детска площадка в града ритнал жена в областта на главата.