Полицай от РУ-Самоков отказа подкуп от неправоспособен шофьор

Пореден отказ за подкуп на служител при РУ-Самоков. Йвайлов  подхвърлил парите в патрулния автомобил, след което бил арестуван за 24 часа

Пореден шофьор изгоря, след като предложи подкуп на катаджия в Самоков. Униформените на секундата щракнали белезниците на нарушителя.

Бързи производства са образувани срещу баща и син, опитали се да подкупят полицай. Вчера към 17.30ч. автопатрул на РУ- Самоков спрял за проверка на ул.“Димитър Димов“ лек автомобил фолксваген  ”Голф“, управляван от Ивайлов от гр. Самоков. При проверката е установено, че автомобилът се управлява от неправоспособен водач от ромски произход, който не е представил и документи на автомобила. На място пристигнал бащата на неправоспособния водач, Ивайлов, които предложил 50лв. на униформените,  за да не санкционират водача. Служителите на РУ- Самоков веднага са задържали двете лица за 24 часа. Образувано е досъдебно производство по наблюдение на Софийска окръжна прокуратура.

„Служителите от Районното управление – Самоков за пореден път доказаха неподкупността си и отбелязаха поредния си арест при опит да им пробутат пари. Според нас няма разлика дали подкупът е 50 или 500 лева, колегите доказаха, че  държат на себе си и на пагона“ – коментираха колеги на отказалите рушвета полицаи. Преди месеци сайтът „Самоков инфо“ направи репортаж за друг случай, при който бяха предложени пари на полицаи. Ситуацията беше схода, резултатът – също. Возилото беше проверено на бул.“Искър“.