Пожар на сметището в Самоков

Пожар имаше днес на старото сметище на Самоков. Десетки самоковци и пътуващи в посока Ихтиман коментираха в социалните мрежи пламъците. От пресцентровете на ведомствата оповестиха за читателите на сайта „Самоков инфо“, че сигналът за пожара е подаден на 112 в 12.15 часа. Веднага от РСПАБЗН – Самоков са започнали гасене, на място е имало дежурни полицаи, разследващи, които трябва да установят дали пожарът е умишлен.

Началникът на пожарната служба в Самоков инж. Ивелина Дренска предположи, че пожарът е умишлен и предизвикан от външен източник. „Става дума за автомобилни гуми, гумени уплътнения, гумени изолации – това бяха материалите, които горяха на старото сметище. Нямаме информация тези материали откога са там и кой може да ги е запалил. Предполагаемата причина за пожара е външен източник. Теренът, в който работеха нашите огнеборци е труднодостъпен, там няма водоснабдяване, намира се извън урбанизираната територия. Не са застрашени горските масиви, разположени в близост. Пожарът  е напълно овладян“ – сподели Дренска.

Сигналът за пожар в Самоков в РУ на полицията е подаден на 8-ми януари в 12.15 часа. Съобщено е за пожар в старото сметище на Самоков. На място са били полицаи, разследващи и пожарникари, отзовали се минути, след като е бил подаден сигналът.

Установено е, че горят пластмасови обшивки на стари изолационни кабели. Експертиза ще установи дали пожарът е запален умишлено – уточниха от пресцентъра на МВР за „Самоков инфо“.