Пожарната в Самоков ще се оглави от жена

Във Варна също дама ще ръководи пожарната безопасност

До седмици пожарната в Самоков ще има нов шеф. След конкурс длъжността на началника е спечена от Ивелина Дренска. Тя е млада дама, с корени от Доспей, дъщеря е на Марияна Дренска, общинска  съветничка от групата „Самоковци за Самоков“.

Ивелина Дренска е на около 35 години и е работила в сферата като инспектор държавен противопожарен контрол към РД на ПБЗН – София. Конкурсът за заемане на длъжността в самоковската пожарна се проведе през месец януари тази година.

До момента шеф на пожарната е Красимир Караджинов, който е беупречен в професионално отношение – коментират колегите му. Караджинов е офицер в местната пожарна вече 14 години, а от 18 работи в сферата. Две години е бил с временна заповед до провеждане на конкурса, към настоящия момент се чака заповедта на министъра на МВР.

„Това е първата жена в историята на самоквската пожарна, която ще заема началническата длъжност“ – коментират в Самоков.

В самоковската структура на пожарната безопасност работят 24 души, които дават доста тежки зежурства по 24 часа, по 6 на смяна.

Десислава Стоянова