Повдигнато е обвиние – работно, срещу Димитър Прасков от Самоков, който е общински служител – съобщиха от МВР

От областна дирекция на МВР съобщиха вчера следобяд, че са задържани за разпит петима души за кражбата на 50 000лв. в Община Самоков. Били разпитани Милчо Гочев, Крум Методиев и други за установяване на съпричастност към деянието. В четирима вина не е установена и са освободени, а Димитър Прасков единстивено е задържан и е с повдигнато работно обвинение. Предстои да се доказва дали е той е извършил деянието.

Криминалисти съобщиха за “Самоков инфо”, че се работи по много предположения, включително за още вътрешни хора от общинска администрация.

Според официалния сайт на Община Самоков Димитър Прасков, работи като служител по дейности жилищно строителство, благоустройство и комунално развитие и се води на щат технически изпълнител. Той известен със съпричастността си към БСП в Самоков и предизборните им щабове.

Случаят е поет за разследване от Областна дирекция на МВР .

Припомняме, че от касата на Община Самоков във вторник през нощта замъкнаха близо 50 000лв..

Националните медии преди дни също проявиха интерес към кражбата в Общината.  Пред камерите им градоначалникът Вл. Георгиев поясни откъде са минали обирджиите – през съседна сграда и се влезли през предварително открехнат прозорец. За да стигнат до парите са стопили заключващия механизъм на касата.

Дали ще се потвърди версията за Прасков, сайтът “Самоков инфо” ще съобщи веднага след оповестяване на официална информация от пресцентъра на МВР.