Пишат ни…Докога ще се асфалтира калпаво в Широки дол?

До редакцията на сайта „Самоков инфо“ са изпратени снимки от асфалтиране на улица в село Широки дол. Подателите настояват да се вземат мерки и да се преустанови калпавото асфалтиране, да се осъществява контрол за подобни дейности из Самоков, Широки дол и т.н.

„Тези снимки са направени в село Широки дол,  ул.14.  В други групи питането на широкодолци бе изтрито, а питането е: защо се допуска подобно асфалтиране и не виждаме причина да се трият подобни въпроси. Нека тези, които носят отговорност, да се запознаят със сигнала и да вземат мерки. Улицата отива в дерето“ – пишат в сигнала си хора от село Широки дол.
„В селото повечето от улиците са без асфалт. Има асфалтирана улица при Силвана Лобутова, една улица при Илия Ръклов. По-миналата есен, преди изборите, асфалтираха половин улица. Струва ни се, че контролът трябва да се засили, защото и асфалтираното пропада, не се поставят бордюри. Трябва да се провери спазва ли се технологията“ – настоват от Широки дол.
„Около реката има сметища, които е време да се почистят и да се спазва правилото, че сметта се изхвърля на определените места, а не около селото“ – категорични са широкодолци.

Изпратената снимка на скандалното асфалтиране от е „старото село“ в Широки дол. Тази улица е асфалтирана за последно преди доста години – през 1985 г. Тогава е сложен по-висок бордюр, за да може водата да се стича по асфалта, а не да иэтича в дерето и да подкопава.

Както е известно, кметица на Широки дол, е Марияна Илиева Ръкльова, която бе избрана от партията на ОБТ БЪЛГАРСКИ ЛЕЙБЪРИСТИ, с председател Емил Кривошиев, служител в БКС и председател в ОбС па ПК по ТСУ. Заместник – председателят на Общински съвет – Самоков Л. Лобутов, също е от Широки дол.