Петър Терзийски – шеф на ПСС – Боровец: Миналата година имахме 350 инцидента, дано този сезон е безавариен за скиори и туристи

 

На пистите в Боровец вече най-върлите скиори и фрийрайдъри откриха сезона. Свързахме се с шефа на ПСС – Боровец, Петър Терзийски и той заяви, че службата е готова за новите предизвикателства. Напомнянето е да се направят застраховки и при тръгване в планината, да се следи прогнозата, да не се взимат рискови решения.

Сезонът през миналата година е бил много тежък, имало е много тежки инциденти със скиори. Над 350 са случаите за около три месеца, в които е търсена помощ от ПСС. Три пъти е излизал хеликоптер на спасителни акции. Вероятно и тази година цената на час за машината ще бъде 3000лв.

ПСС – Боровец разполага с нужната техника и има подготвени спасители за оказване на помощ на пострадали в планината. Верен помощник на отряда в Боровец е планинското спасително куче.

“Пожелавам на всички да имат хубави емоции и безаварийни приключения в планината” – пожела на всички, които обичат предизвикателствата на зимата Петър Терзийски.